FITOTERAPIJA

Vaš prvi korak ka prirodnom liječenju!

Ugovori termin

Fitoterapijsko savjetovanje

Ispunite polja ispod za fitoterapijsko savjetovanje. Slobodno u naslov stavite temu upita. Hvala!

Fitoterapija

Fitoterapija je medicinska disciplina koja se temelji na bogatom znanju i iskustvu na polju primjene ljekovitog bilja, čiji korijeni sežu tisućama godina unazad. 

Fitoterapija je u povijesti bila jedini način u očuvanju i prevenciji te liječenju najrazličitijih bolesti, a i dan danas veći dio svijeta ljekovito bilje koristi kao glavno sredstvo za liječenje. 

Plantural

Znanost o ljekovitoj snazi biljaka stara je gotovo kao i čovječanstvo.

Fitoterapiju možemo shvatiti kao liječenje, sprječavanje bolesti i tegoba pomoću biljaka, odnosno dijelova biljaka koji u sebi sadrže biološki i farmakološki aktivne tvari koje imaju terapeutski učinak na ljudski organizam.

U svrhu liječenja koriste se pripravci kao što su čajevi, tinkture, melemi, macerati, paste, sirupi itd., a izrađuje se od cvjetova, korijenja, zeleni, listova, podanaka, kore, sjemenki ili plodova.

Gundinci Plantural Josip

Kako djeluju ljekovite biljke

Ljekovito bilje kao izvor ljekovitih aktivnih tvari uvijek nam može pomoći kod različitih zdravstvenih problema. Treba uzeti u obzir da je djelovanje biljaka  sporije, ali rezultati budu dugotrajni.

Korištenjem ljekovitog bilja unosimo u organizam velike količine antioksidanasa, vitamina, minerala, flavonoida, alkaloida, saponina te drugih aktivnih tvari koje pokazuju terapeutsko djelovanje.

Prilikom konzumiranja ljekovitog bilja u bilo kojem obliku treba biti oprezan, jer može doći do neželjenih djelovanja, ali ukoliko se upotrebljava na ispravan način gotovo da i ne dolazi do nuspojava.

Ljekovito bilje i fitoterapija

Ljekovito bilje ima snagu i moć vratiti ljudskom organizmu sklad i energiju na prirodan način.

Ono ga čini jačim i izdržljivijim u borbi protiv različitih mikroorganizama te drugih vanjskih faktora koji mogu ugroziti zdravlje.

Današnja znanost nam daje informacije o ljekovitim svojstvima biljaka koje su ljudi u prošlosti koristili te opravdava njihova djelovanja.

Pripravci od ljekovitog bilja jednostavni su za korištenje.

Želite znati više o fitoterapiji i kako Vam ona može pomoći? 

Slobodno nam se javite! 

Vrlo rado ćemo popričati o Vašem stanju te dati korisne smjernice kako možete započeti fitoterapijsko liječenje. 

Ugovorite termin za fitoterapijsko savjetovanje!

Molimo da nam se javite preko našeg Contact Forma.