14 dnevni program jačanja imuniteta pripravcima od ljekovitog bilja

Consolido čajna mješavina za jačanje imuniteta

U čaju se nalaze cvijet bazge, list koprive, cvijet nevena, plod šipka, kora bijele vrbe i bijela imela. 

Što čini ove biljke tako posebnim?

Bazga (lat. Sambucus) je biljka izuzetno bogata antioksidansima te vitamina B, C i E zahvaljujući kojima pomaže u ublažavanju simptoma prehlade i gripe, zaštiti srca i krvnih žila, smanjenju simptoma peludne alergije, uklanjanju bakterijskih i virusnih infekcija, smanjenju visoke tjelesne temperature i slično. 

Kopriva (lat. Urtica sp.) kao širokorasprostranjena biljka svoje blagodati krije u velikim količinama vitamina A, B,C te minerala kalcija, željeza, kalija, natrija, magnezija i fosfora te uz sve to sadrži sve esencijalne aminokiseline. Upravo zbog svog vrlo sadržajnog sastava kopriva pomaže u smanjenju alergijskih reakcija i alergija, ublažavanju upale desnih, problema s probavom, bolesti pluća i jetre, nesanicom te u konačnici pomaže u jačanju imunološkog sustava.

 

 

Neven (lat. Calendula officinalis), biljka predivnih narančastih i žutih cvjetova sadrži značajne količine vitamina A i C te minerala kalija, magnezija i željeza. Čaj od nevena djeluje protuupalno i antimikrobno. Može pomoći kod ublažavanja boli nastale zbog upalnih procesa u tijelu, također pomaže u zacjeljivanju rana i općenito problemima s kožom te ublažava simptome predmenstrualnog sindroma. 

Šipak (lat. Rosa canina) je biljka zasićena izuzetnim količinama vitamina C kao i vitaminima A, D i E, masnim kiselinama te antioksidantom flavonoidom. Ljekovita svojstva šipka očituju se u sprječavanju malaksalosti, čišćenju krvi, regulaciji hormona, poticanju probave, zaštiti od virusa i bakterija, podizanju imuniteta i slično.

Bijela vrba (lat. Salix alba L.),  odnosno kora bijele vrbe znana kao i “prirodni aspirin” poznata je po svojem analgetskom (protiv bolova), antiflogističkom (protiv upale) te antipiretskom (protiv visoke temperature) djelovanju. Naime, kora bijele vrbe potiče mokrenje i znojenje, smanjuje bolove reume i upale zglobova, smanjuje upalu želuca te ublažava simptome bolnih menstruacija.

Bijela imela (lat. Viscum album), u narodu poznata kao ona koja se koristi za liječenje epilepsije, pomaže u snižavanju dugotrajno povišenog tlaka, kod vrtoglavica, sprječavanju arterioskleroze, poboljšanju cirkulacije, srčanih tegoba, pojačava rad žlijezda u probavnom sustavu te tako otklanja zatvor, nadutost i slično,

Korištenjem ove biljne mješavine možete ojačati imunitet i povećati kvalitetu zdravlja!

Uvijek birajte najbolje od prirode! 

Zašto je važno imati jak imunitet?

Naš imunološki sustav je prva crta obrane. On nam pomaže u borbi protiv raznih bakterijskih i virusnih bolesti, parazita i gljivica. Što je naš imunitet jači, to je manja mogućnost od prehlade i gripe, a isto tako i od drugih teških oboljenja poput karcinoma.

Imunološki sustav čine koštana srž, timus i limfni čvorovi. Svi ovi dijelovi imunološkog sustava uz stanice razmješteni su po cijelom tijelu i sudjeluju u svim imunosnim reakcijama.

Prirođena imunost čini prvu liniju obrane organizma, postoji prije kontakta s uzročnicima bolesti i reagira na isti način prema svakom štetnom agensu.

Stečena imunost razvija se u kontaktu s uzročnicima bolesti, ne postoji prije prvog kontakta i potrebni su dani, tjedni ili mjeseci da bi se razvila. Ove dvije vrste imunosti ne djeluju odvojeno jedna od druge, već se međusobno nadopunjavaju. Nespecifična imunost određuje vrstu specifičnog imunosnog odgovora, dok specifična imunost dalje usmjerava i pojačava nespecifičnu. Zahvaljujući ovom uzajamnom djelovanju imunosni sustav posjeduje sposobnosti: razlikovanja vlastitog od tuđeg- imunosna tolerancija, imunosna memorija (specifična imunost), samoograničenja, specifičnosti (specifična imunost), raznovrsnosti (specifična imunost).

Posljedice slabijeg imuniteta, koje rezultiraju bolestima, mogu se podijeliti na probleme koji su nastali prehrambenim navikama i stanjima kao što su stres, depresija, anksioznost i dr.

Danas je potvrđeno da čovjek osjeti velike imunološke posljedice uzimanjem prerađene hrane, cigareta, alkohola, pržene i masne hrane koja stvara slobodne radikale, slatkiša i mnogih drugih namirnica u koje su dodani aditivi, konzervansi i umjetni zaslađivači.

Sprječavanjem unošenja navedenih vrsta namirnica i korištenjem zdrave hrane uz konzumiranje pripravaka od ljekovitog bilja možemo imati zdrav i jak imunitet koji će biti prva crta obrane bez prevelikog napora. Moramo shvatiti kako mi kao ljudska bića moramo sudjelovati zajedno s našim unutarnjim bićem u stvaranju najboljeg zdravlja koje će rezultirati kvalitetnim životom.

ISKUSTVA KORISNIKA

One Response

  1. Nakon preboljenja koronavirusa moj imunitet počeo je sve više slabiti. Primjetila sam da postajem sve više podložna prehladama te da je moja fizička snaga znatno oslabila. Pila sam različite lijekove, ali ništa nije bilo od pomoći te sam se okrenula nekim alternativnim mogućnostima i pronašla ovu izvanrednu čajnu mješavinu. Nisam mogla ni zamisliti da će mi ovako nešto pomoći, međutim je i preporučila bih je svima onima koji imaju sličnih problema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ukoliko ste zainteresirani za naš 14 dnevni program jačanja imuniteta, slobodno nam se javite putem kontakt forme te ćemo vam preporučiti najbolje prirodne pripravke za JAČANJE IMUNITETA!

Ovdje dodajte tekst naslova

Podijeli ovu priču

Priče slične ovoj