14 dnevni program detoksikacije pluća pripravcima od ljekovitog bilja

Kathari čajna mješavina za čišćenje pluća

Ova čajna mješavina se sastoji od lista paprene metvice, timijana, korijena sladića, plućnjaka i komorača.

Što čini ove biljke tako posebnima?

Paprena metvica (lat. Mentha x piperita), poznata i kao crna/ljuta nana bogata je flavonoidima, fenolima, sterolima, miineralima… Njena ljekovita svojstva očituju se u opuštanju od stresa, smirivanju probavnih problema, smanjenju boli u slučaju glavobolje i migrene kao i u pomoći u kod dišnih problema. 

Timijan (lat. Thymus vulgaris), biljka izuzetnog mirisa, sadrži vitamine A, B-kompleks, C, D, timol, tanin, borneol,  magnezij, fosfor, cink, kalij. Pokazalo se da timijan pomaže u slučaju anemije, groznice te je učinkovit protiv različitih vrsta grčeva, kašlja, bronhitisa. Također, osim navedenog timijan čisti sluznicu i jača pluća te smanjuje napetost, nesanicu, glavobolju te uzrujanost. 

 

Sladić (lat. Glycyrrhiza glabra), odnosno korijen sladića izuzetno je bogat vitaminima B1, B2, B3 i B5, vitaminom E kao i mineralima fosfora, željeza, magnezija, kalija, cinka, silicija, kalcija te beta karotenom, timolom, fenolom i sl.. Ljekovita svojstva korijena sladića očituju se u antibakterijskom i antidepresivnom djelovanju zbog čega pomažu u smanjenju simptoma depresije, virusnih infekcija, bolesti jetre. Osim toga, pokazalo se da smanjuje noćno znojenje i valunge kod žena koje prolaze kroz menopauzu te poboljšava kvalitetu sna. Nadalje, smanjuje bolove u mišićima i zglobovima te u smanjenju akni.

Plućnjak (lat. Pulmonaria officinalis) je biljka koja sadrži vitamin C, minerale kalcij i željezo, silicij, fitokemikalije, tanine… Zbog svog sastava plućnjak se pokazao izuzetno djelotvornim u smanjenju simptoma plućnih bolesti i bolesti dišnog sustava (bronhitis, promuklost, upala grla, otežano disanje itd.) te kožnih bolesti.

Komorač (lat. Foeniculum vulgare) predstavlja biljku bogatu različitim nutrijentima među kojima se izdvajaju vitamin C, E i K, mangan, magnezij, kalcij, beta karoten, lutein, dijetalna vlakna… Ljekovita svojstva komorača očituju se olakšavanju probave, nadutosti, smanjenju apetita, smanjenju simptomima menstruacije, snižavanju razina lošeg kolesterola, regulaciji krvnog tlaka, smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenju natečenosti očiju i upale desnih…

Ukoliko imate problema s respiratornim sustavom, teže dišete, osjećate da imate višak sekreta u plućima, onda će ova čajna mješavina biti pravi odabir za vas!

Birajte samo najbolje i potpuno prirodno!

Zašto je uopće potrebno čišćenje pluća?

Pluća su organ koji nam služi za primanje kisika iz atmosfere. Kroz plućnu ventilaciju dolazi do slijeda događaja tijekom kojih se zrak dišnim putevima kreće prema alveolama, a zatim se plinovi iz alveola kreću prema atmosferi. Bez ovog niza događaja život bi bio nemoguć. Veliki problem se javlja kada je zdravlje pluća narušeno, jer bez normalnog protoka kisika stanice, tkiva i organi ne mogu funkcionirati uslijed čega može doći do zdravstvenih problema.

Pluća su spužvasti parni organ smješteni u prsnom košu. Kako smo i rekli u plućima dolazi do izmjene plinova. Kisik iz zraka ulazi u krvotok, a iz krvi se otpušta ugljikov dioksid. Pluća su sastoje od desnog i lijevog plućnog krila.  Lijevo plućno krilo ima dva, a desno tri režnja koji se dalje dijele u režnjiće. Izvana su pluća obavijena opnom koja se naziva pleura. Unutarnji dio te opne, koji prekriva plućna krila, zove se visceralna pleura , a vanjski dio koji oblaže stijenku prsnog koša jest parijetalna pleura. Pluća su donjim dijelom naslonjena na ošit – mišićnu pregradu koja se nalazi između prsne i trbušne šupljine.

Zdravstvene tegobe pluća uzrokovane načinom života

Najveći problem suvremenog čovjeka za bolesti pluća zasigurno je duhan, ali tu još možemo pridodati  prerađene mesne proizvode zbog nitrata, alergeni iz hrane, zaslađena gazirana pića i pržena hrana. Nažalost u većini slučajeva ovo je dio svakodnevne prehrane modernog čovjeka, s toga nije ni čudo kako danas imamo jako puno plućnih oboljenja kao što su astma, bronhitis, kronična opstrukcijska bolest pluća itd..

Promjenom načina života i korištenjem pripravaka od ljekovitog bilja sva navedena stanja možemo dovesti pod kontrolu. Uvijek moramo shvatiti kako se moramo riješiti uzroka problema, a tek onda ići u rješavanje simptoma.

ISKUSTVA KORISNIKA

2 Responses

  1. Već neko vrijeme koristim Platuralovu tinkturu za detoksifikaciju pluća i fakat sam zadovoljna učincima. U kombinaciji s čajevima tinkture moćno djeluju na organizam bez ikakvih nuspojava. Tegobe vezano za astmatično disanje su se smanjile te imam osjećaj da je protok zraka kroz dišni trakt bolji. Ovo povremeno kombiniram s tinkturom lobelie koja mi je uvelike pomogla da se riješim bronho spazma koji je ostao nakon preboljenog Covida.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ukoliko ste zainteresirani za naš 14 dnevni program čišćenja pluća, slobodno nam se javite putem kontakt forme te ćemo vam preporučiti najbolje prirodne pripravke za čišćenje PLUĆA!

Podijeli ovu priču

Priče slične ovoj