14 dnevni program detoksikacije bubrega i mjehura pripravcima od ljekovitog bilja

Fasolio čajna mješavina za čišćenje bubrega i mokraćnog sustava

Ova se čajna mješavina sastoji od lista breze, lista koprive, ploda šipka, korijena maslačka i preslice.

Zašto su ove biljke tako posebne?

Breza (lat. Betula Pendula), odnosno list breze bogat fenolnom kiselinom, taninima, saponinima koristi se za pripremu čaja koji ima diuretička i antiseptička djelovanja zbog čega pomaže kod bolesti bubrega i mjehura te kožnih bolesti. Osim toga, pospješuje mokrenje, pomaže u borbi protiv bubrežnih kamenaca i bolova, pomaže u smanjenju povišenog krvnog tlaka i slično.

Kopriva (lat. Urtica sp.) kao širokorasprostranjena biljka svoje blagodati krije u velikim količinama vitamina A, B,C te minerala kalcija, željeza, kalija, natrija, magnezija i fosfora te uz sve to sadrži sve esencijalne aminokiseline. Upravo zbog svog vrlo sadržajnog sastava kopriva pomaže u smanjenju alergijskih reakcija i alergija, ublažavanju upale desnih, problema s probavom, bolesti pluća i jetre, nesanicom te u konačnici pomaže u jačanju imunološkog sustava.

 

 

 

Šipak (lat. Rosa canina) je biljka zasićena izuzetnim količinama vitamina C kao i vitaminima A, D i E, masnim kiselinama te antioksidantom flavonoidom. Ljekovita svojstva šipka očituju se u sprječavanju malaksalosti, čišćenju krvi, regulaciji hormona, poticanju probave, zaštiti od virusa i bakterija, podizanju imuniteta i slično.

Maslačak (lat. Taraxacum), u narodnoj medicini poznat kao “eliksir života” izuzetno je bogat vitaminima A, C, E, K, vlaknima, kalijem, magnezijem, kalcijem, željezom, antioksidansima… Zbog svog sastava, maslačak služi kao pročišćivač, odnosno čisti krv, uklanja simptome umora te ima laksativna svojstva. Osim toga, maslačak pomaže u snižavanju krvnog tlaka, regulira razinu glukoze u krvi, štiti kožu od oštećenja nastalih UV zračenjem i slično. 

Preslica (lat. Equisetum), poznata i kao “konjski rep” izuzetno je bogata vitaminom C koji je značajan čimbenik u jačanju imuniteta. Ljekovita svojstva preslice očituju se u protuupalnom i duiretičkom djelovanju, održavanju zdravlja probave, čireva i rana u ustima, obnavljanju krhkih noktiju, snižavanju kolesterola u krvi i slično.

Zašto je uopće potrebno čišćenje bubrega i mjehura?

Vi i svaki organ u vašem tijelu, zapravo, svaka od vaših 100 milijuna stanica, ima dvije iste osnovne funkcije – unutra i van, unutra i van, unutra i van…Prilagođava hranu koja ulazi unutra, pa izbaci otpad van. A, kada dođe do izbacivanja (elimina cije otpadnih tvari), vaše tijelo ima samo dva glavna načina da se riješi otpada. Čvrsti otpad se otklanja putem debelog crijeva, a tekući otpad se izbacuje putem bubrega i mokraćnog mjehura. Vaši bubrezi, mnogo su profinjeniji organi. Sastoje se od približno dva milijuna složenih, mikroskopskih jedinica koje se nazivaju nefroni, a koji filtriraju većinu tekućeg otpada iz vašeg organizma. Krajnji otpadni proizvod je urin (mokraća), koji se sastoji od 95% tekućine i 5% otopljenih tvari kao što su minerali, dušićni otpadni produkti, pa čak i krv, gnoj, bakterije i mikroskopski paraziti.

Najviše štete vašim bubrezima i njihovoj sposobnosti da čiste krv uzrokuje toksemija (pretjerano nečista krv), koja je rezultat nezdravog načina života. Ukoliko vaša krv ima previše otrovnog otpada u sebi, to veoma teško pada bubrezima. Ovo može biti uzrokovano zatvorom, starim fekalnim tvarima u crijevima i ponovnim upijanjem otrova nazad u krv (što je poznato kao autointoksikacija). Vaš način prehrane možda sadrži previše „junk fooda“ (smeća od hrane),alkohola, kave,šećera…koje je bogato otrovnim kemikalijama iz konzervanasa i insekticida. S visokom razinom otrova u krvotoku, od zadržanog otpada i režima prehrane, vaši bubrezi nemaju šanse i ne mogu obavljati posao čišćenja. Oni su jednostavno preopterećeni. To je kao da očekujete da filter za ulje u vašem automobilu obavlja svoj posao, a niste promenili ulje već 150.000 km i ono je prepuno nečistoća. Vaš filter za ulje (bubrezi) tako će otkazati i vaše ulje (krv) ostaće prljavo, dok vaš motor (tijelo) ne zakaže. Zato je vrlo bitno primjeniti zdrav način života.

Vaši bubrezi obavljaju puno više posla nego što vi to mislite. Većina ljudi misli kako bubrezi služe samo za filtriranje krvi i stvaranje urina, no oni zapravo ČINE MNOGO VIŠE.

ISKUSTVA KORISNIKA

2 Responses

  1. Učestale upale mjehura sve sam teže lječila dok nisam počela piti čaj za bubrege i mjehur koji je imao dugotrajno djelovanje. Za posebnu je pohvalu ljubaznost, brza komunikacija i savjeti koji su bili od velike pomoći.

    1. Hvala Vam puno što ste zadovoljni s našim proizvodom i uslugom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ukoliko ste zainteresirani za naš 14 dnevni program čišćenja bubrega i mjehura, slobodno nam se javite putem kontakt forme te ćemo vam preporučiti najbolje prirodne pripravke za čišćenje BUBREGA I MJEHURA!

Podijeli ovu priču

Priče slične ovoj